Fixa egen julfest

Det finns ju egentligen inget som säger att man måste nöja sig med utbudet av färdigförpackade julfester och julbord som finns i Göteborg. Man kan ju skräddarsy en egen julfest.

Här är några saker att tänka på:

1. Festlokal
Det finns gott om festlokaler i Göteborg, men många av dom har restriktioner som gör att det t ex måste vara tyst efter midnatt. Fundera igenom vilka restriktioner ni kan gå med på. Likaså om festlokalen ska vara centralt belägen eller ligga ute i naturen eller nära havet.

2. Maten
För att inte duka under alldeles bör man låta experterna göra maten. Catering är en fantastiskt bra service. Inte nog med att man får bra mat levererad till sin festlokal, de kan även hyra ut glas och porslin samt stå för diskningen efteråt.

3. Underhållning
Hur trevliga människor man än har på en julfest, så kan en inhyrd underhållare alltid pigga upp. Kanske räcker det med en bra trubadur som får igång lite allsång, kanske vill du ha en komiker eller magiker. Eller varför inte hyra ett helt band? fundera igenom vilken sorts underhållning som passar bäst.

4. Aktivitet
Vill man slå på stora trumman så kan man innan själva julbordet ordna någon slags aktivitet, så som t ex vinprovning, bad i vedeldad tunna, silversmide, massage, poker eller vad som nu passar sällskapet.

Lycka till med planerandet!

Inga kommentarer: